Jegyzőkönyv 2020. Január. 22. vezetőségi ülés

Jegyzőkönyv

készült a MEOESZ Vadászkutya Teljesítménybírói Tanácsának  2020. január 22-i Vezetőségi üléséről (1194 Bp., Hofherr Albert utca 42. szám alatt)

Jelen voltak:

Noveczki Katalin

Babiczky Attila

Tauber István

Noveczki Katalin

Először is szeretnék Mindenkit köszönteni és megköszönni, hogy eljött a vezetőségi gyűlésre. Nyúl András vezetőségi tagunk jelezte, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud eljönni, Király Olivér pedig jelenleg külföldön tartózkodik.

Ami miatt összehívtam a vezetőséget az az, hogy a tavalyi évet kiértékeljük, valamint az idei évi közgyűlés helyszínét, időpontját, valamint a tartalmát megbeszéljük.

Babiczky Attila

Én úgy gondolom, úgy tudom, hogy a tavalyi évben bevezetésre kerülő új Vadászkutya Vizsga- és versenyszabályzat nem okozott semmiféle fennakadást a rendezvények lebonyolításában.

Noveczki Katalin

Az új Zöld Könyv bevezetésénél felmerülő problémákról én sem tudok, azonban az tény, hogy sajnos volt olyan CACT rendezvény, amelyen nem FCI bírók bíráltak. Az elkövetkezőkben erre fokozottan kell figyelnünk és ha ez megtörténik akkor a rendezvény vezetőbíróját felelősségre kell vonni!

Tauber István

Épp ezért az idei évben mindenképpen kell tartanunk egy vezetőbíró képzést!

Babiczky Attila

A kluboknak ki kell jelölni azokat a bíró sporttársakat, akiket arra alkalmasnak találnak, hogy vezetőbírói tisztséget ellássanak. Ki kell hangsúlyozni, hogy ne legyen ebből sértődés, aki esetleg nem kerülne bele az idei vezetőbíró képzésbe, az a jövő évben részt vehet.

Noveczki Katalin

Az idei évi közgyűlés egyik témája, pontosabban ismertetése lesz ez a témakör.

A közgyűlés dátumát illetően: szerencsésnek tartanám a márciusi időpontot, hiszen akkor már vége a vadász idénynek, de még nem kezdődtek el a tavaszi vizsgák, versenyek.

Tauber István

A március hónap teljesen jó.

Noveczki Katalin

Akkor legyen a március 14-e, helyszín pedig a MEOESZ Székháza.

Babiczky Attila

Tökéletes lesz!

Noveczki Katalin

Többen érdeklődnek a 2021. évi Vadászati Világkiállítás során megrendezésre kerülő rendezvényekről. Erről lehetne egy részletes ismertetés, valamint a 2021-es rendezvényeket felvezető idei évi rendezvényekkel kapcsolatban is tudnánk tájékoztatni a Bíró Sporttársakat.

Babiczky Attila

Én nagyon szívesen tartok erről előadást.

A közgyűlés témáját tekintve fontosnak tartanék egy küllemtanról szóló előadást.

A VTBT bírói legyenek tisztában az alap küllemtani fogalmakkal, a kutya anatómiájával. Nem árt egy kis ismeretek felfrissítése, rendszerezése.

Javaslom, hogy Tapasztó Sándort kérdezzük meg, tud-e vállalni egy előadást a közgyűlésen.

Noveczki Katalin

Rendben, megkérdezem.

Tauber István

Visszatérve a vezetőbíró képzésre: szükséges a vezetőbíró felkészültsége, nemcsak a szabályzatra vonatkozólag, hanem az ide vonatkozó vadászati, jogi, fegyverhasználati ismeretek birtokában legyen. Vadászjegye mindenképpen legyen!

Noveczki Katalin

Rendben, köszönöm szépen még egyszer, hogy eljöttetek!

 

Készítette: Noveczki Katalin

© 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomLead

Please publish modules in offcanvas position.